Inhuldiging nieuwe voertuigen

 
 Recent werden er in het wagenpark van de post Brasschaat twee nieuwe voertuigen verwelkomd: een bostankwagen en een multifunctionele autopomp.

Op 27 juni ll. werden deze wagens plechtig ingehuldigd op de brandweerkazerne.

Na de immense heidebrand te Kalmthout in 2011 werden er diverse evaluaties gehouden en werkgroepen opgericht. De reeds goed werkende procedures binnen zone Rand werden verder geoptimaliseerd en ook het materieel werd onder de loepe gehouden. Zo werd beslist om in de zone op strategische plaatsen boswagens en bostankwagens te positioneren, onder meer in Brasschaat. Dit leidde er uiteindelijk toe dat onder meer voor de post Brasschaat een bostankwagen werd aangekocht. Uniek is dat dit voertuig (op Renault chassis) gebaseerd werd op de wagens welke gebruikt worden voor de natuurbrandbestrijdingen in Frankrijk, een land dat jaarlijks met grootschalige natuurbranden te maken heeft en dus per definitie verzadigd is van ervaring op dit vlak.

 
Het tweede voertuig is een zogenaamde multifunctionele autopomp. Dit voertuig rukt in ruim 95% van de dringende interventies als eerste uit. De Mercedes Atego is dan ook zodanig uitgerust dat deze interventies van het type brand, technische hulpverlening of incidenten met gevaarlijke stoffen het hoofd kan bieden.
Door de komst van deze nieuwe eerste hulpwagen verdwijnen twee oudere voertuigen van het strijdtoneel: een lichte autopomp van 1996 welke al enkele maanden uit dienst werd genomen en onze huidige derde hulpwagen welke reeds 36 jaar interventies heeft verzorgd in en rond Brasschaat.

Foto's van de inhuldiging kan je terugvinden op onze website onder de rubriek 'Foto albums'.