Oefenmoment kandidaat brandweerman/-vrouw

Zoals toegelicht tijdens onze infoavond van 23 maart ll. dienen kandidaat brandweermannen/-vrouwen eerst het federaal geschiktheidsattest voor het basiskader te behalen vooraleer zij zich kandidaat  kunnen stellen voor een functie van vrijwillig brandweerman/-vrouw.

Om dit attest te kunnen behalen dien je een aantal proeven gunstig af te leggen waaronder de zogenaamde 'ladderproef'. Vermits we er vanuit gaan dat niet iedereen de middelen in huis heeft om een opstelling van 30m hoog te maken om deze proef in te oefenen, willen we jullie hierbij graag ondersteunen.

Op volgende momenten stellen we onze ladderwagen ter beschikking (behoudens interventies) zodat je tot drie maal toe jezelf kan voorbereiden om alvast de ladderproef onder de knie te krijgen.

  • donderdag 7 april om 10u00
  • donderdag 14 april om 14u00
  • donderdag 21 april om 10u00

We kunnen het maar meegeven maar ook hier gelden de principes 'Oefening baart kunst' en 'Een voorbereid persoon is er twee waard'. Dus probeer zeker van dit aanbod gebruik te maken! 

Om praktische redenen graag wel even vooraf een seintje van uw komst aan ons secretariaat (bert.vandessel@brandweer.zonerand.be of 03/650.01.20).

Tot binnenkort